Elk jaar zijn er in de Tulpen Pluktuin, ook wel Voorjaarspluktuin genoemd, minimaal 50 soorten tulpen te vinden. De tulpen zijn er te vinden in allerlei verschillende soorten kleuren, maar ook met bijvoorbeeld verschillende soorten “koppen”. Zo zijn er tulpen met dubbele koppen of tulpen met koppen die gekartelde randjes (parkiet tulpen) hebben.

Hoe werkt de Tulpen Pluktuin?

Als je langs komt, dan kan je zelf aan de slag gaan. Pak eerst een mandje. Je kunt de tulpen naar eigen keuze samenstellen. Je trekt de tulpen uit de grond, als de bol mee komt, dan breek je die af en gooi je deze terug. Als je 25 of 50 tulpen hebt verzameld, kan je naar één van de tafeltjes lopen om de tulpen in een tas te doen. Er is een mogelijkheid om je handen te wassen bij de pomp.

Wat kost het en hoe betaal ik?

De tulpen worden afgerekend per tas. Een kleine tas met 25 tulpen kost € 5,00. Een grote tas met 50 tulpen kost € 10,00. De tas zit in de prijs inbegrepen. Na afloop doe je het geld in het geldkistje. Als je geen gepast geld hebt en er is niemand aanwezig in de pluktuin, kan je aanbellen bij het huis naast de pluktuin. Wij kunnen dan met je wisselen!

Wanneer is de Tulpen Pluktuin geopend?

We kunnen, omdat we afhankelijk zijn van het weer, geen precieze datum geven. Maar meestal openen we rond begin april en eindigen we ongeveer begin mei. Maar dit is slechts een indicatie. Als we open of dicht gaan, communiceren wij dit via onze website, Facebook en Instagram. Is er nieuws, dan kun je dat hier dus op één van deze kanalen vinden!