Introductie

In 2014 is bij René en Anneke van der Slot het idee geboren om als hobbyproject een eigen Pluktuin te starten. René is een geboren bloembollenkweker en ook Anneke vindt het leuk om buiten bezig te zijn. Het plan was om alleen een paar ritjes tulpen neer te zetten in het voorjaar, maar na veel positieve reacties werd er in de zomer van 2014 besloten om ook een zomerpluktuin te beginnen.

Door de jaren heen is de pluktuin steeds ietsje groter geworden en is er tevens elk jaar iets meer variatie en keuze gekomen in de bloemen. Ook staan er tegenwoordig genoeg tafeltjes en diverse bankjes waar je lekker kunt uitrusten tijdens of na het plukken!

In de Pluktuin Noordwijkerhout kan je geen eten of drinken kopen, maar is het wel toegestaan je eigen drankjes mee te nemen en te nuttigen. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ook voor leuke winacties!

Neem contact geld mee, je kunt helaas niet pinnen. De toegang tot de pluktuin is gratis, je betaalt alleen voor de bloemen die je plukt.

Wij wensen je in ieder geval veel plezier en tot snel in onze pluktuin!

VOORJAARS
PLUKTUIN

Elk jaar zijn er in de voorjaarspluktuin minimaal 50 soorten tulpen op het land te vinden. De tulpen zijn er te vinden in allerlei kleuren, maar ook met verschillende soorten “koppen” zo zijn er tulpen met dubbele koppen of tulpen met gekartelde randjes (parkiet tulpen).

Wanneer geopend?
We kunnen, omdat we afhankelijk zijn van het weer, geen precieze datum geven. Maar meestal openen we rond begin april en eindigen we ongeveer begin mei. Als we open of dicht gaan, communiceren wij dit via onze website, Facebook en Instagram. We houden jullie via deze wegen ook op de hoogte van de vorderingen van de pluktuin.

Wat kost het en hoe betaal ik?
De tulpen worden afgerekend per tas. Een kleine tas die je zelf mag vullen met 25 tulpen kost € 5,00 en een grote tas met 50 tulpen kost € 10,00. De tas zit in de prijs inbegrepen. Na afloop doe je het geld in het geldkistje. Als je geen gepast geld hebt en er is niemand aanwezig in de pluktuin, kan je aanbellen bij het huis naast de pluktuin. Wij kunnen dan met je wisselen!

Hoe werkt de voorjaarspluktuin?
Als je langs komt kan je zelf aan de slag gaan. Zoek een mandje op. Je kunt de tulpen naar eigen keuze samenstellen. Je trekt de tulpen uit de grond, als de bol mee komt breek je die af en gooi je deze terug. Wij ruimen deze later zelf op. Als je 25 of 50 tulpen hebt verzameld, kan je naar één van de tafeltjes lopen om de tulpen in de tas te doen. Er is een mogelijkheid om je handen te wassen bij de pomp.

ZOMER
PLUKTUIN

De zomerpluktuin is een zeer gevarieerde tuin. Je kunt op ontdekkingsreis naar jouw eigen boeket! In de zomerpluktuin zijn wel 100 verschillende soorten bloemen, van dahlia’s tot gladiolen en van zonnebloemen tot zaaigoed. Elke jaar proberen we te vernieuwen en andere of nieuwe soorten toe tev voegen, zo hebben we dit jaar onder andere statice in allerlei verschillende kleuren toegevoegd aan ons assortiment.

Wanneer geopend?
De zomerpluktuin begint meestal rond het begin van augustus en sluit meestal halverwege oktober. Ook dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en communiceren wij via Facebook, Instagram en onze website.

Wat kost het en hoe betaal ik?
In de zomerpluktuin betaal je € 1,00 voor 3 bloemen. Na afloop doe je het geld in het geldkistje. Als je geen gepast geld hebt en er is niemand aanwezig in de pluktuin, kan je aanbellen bij het huis naast de pluktuin. Wij kunnen dan met je wisselen!

Hoe werkt het?
Als je komt zoek je een mandje op. Je kunt je boeket naar eigen keuze samenstellen. Je knipt de bloemen met de snoeischaar af. Als je al jouw bloemen hebt verzameld, kan je naar één van de tafeltjes lopen om een elastiekje om jouw samengestelde boeket te doen. Er is een mogelijkheid tot handen wassen bij de pomp. Alle benodigde spullen zijn de in pluktuin aanwezig!

Openingstijden

Maandag:  10:00 – 20:00
Dinsdag  10:00 – 20:00
Woensdag 10:00 – 20:00
Donderdag  10:00 – 20:00
Vrijdag   10:00 – 20:00
Zaterdag  10:00 – 20:00
Zondag   10:00 – 20:00

Contact

Heb je een vraag? Dan kan je ons op verschillende manieren bereiken, stuur ons een berichtje op Facebook, een mailtje of bel ons op!
Telefoonnummer: 0252-376451
Emailadres: Rvanders@kpnmail.nl

Locatie – We zijn hier te vinden!